Vicepremierul Marko Bela a declarat, miercuri, la Arad, in cadrul unei conferinte de presa, ca, in mod sigur, salariile vor creste de la 1 ianuarie, dar nu poate spune, cel putin deocamdata, cu cate procente, transmite Agerpres. Potrivit presedintelui UDMR, exista optiunea ca salariile mici sa creasca cu un procent mai mare decat in cazul salariilor mari.

  • "UDMR si coalitia guvernamentala si-au stabilit prioritatile pentru aceasta toamna, iar menirea noastra este ca in perioada urmatoare sa actionam pentru indeplinirea acestor prioritati, care se refera la problemele economice, la stimularea economiei, in acest moment. Colegii nostri, Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si specialisti din partidele coalitiei aflate la guvernare lucreaza pe legea salarizarii si pe salariile pentru anul 2011. Ceea ce va pot spune este ca salariile vor creste fata de situatia actuala, fata de salariile reduse cu 25%, incepand cu 1 ianuarie", a declarat Marko Bela.
  • "Avem discutii in acest sens. Oricum, salariile vor creste, chiar daca nu pana la acel nivel unde au fost inainte de reducere. Sau nu toate vor merge. Ceea ce am spus despre salariile mici se refera si la aceasta idee, ca cele mici ar trebui sa fie marite in asa fel ca sa fie cel putin la nivelul de reducere cu 25%. Mare parte a salariilor nu sunt mari. Dar, cand vorbesc despre salariile mici, vorbesc de salariile sub si pana la 1.000 de lei. Nu contest ca si cele mai mari de 1.000 de lei nu sunt salarii mari si acelea sunt salarii mici", a explicat Marko Bela, precizand ca pentru anul 2011 exista in jur 39 de miliarde de lei ca fond de salarii pentru sectorul bugetar, aceeasi suma ca si pentru anul 2010.
  • "Diferenta ar fi insa aceea ca lunile acestea am redus din personal. Au fost concedieri, rationalizari, comasari de institutii. Aceasta diferenta ne da posibilitatea sa crestem salariile fata de reducerea cu 25%. Sunt doua optiuni aici. Sa crestem in mod egal sau sa aplicam marirea de salarii in trepte, iar cele mici sa creasca putin mai mult decat cele mari. Am discutat in coalitie destul de detaliat aceasta problema", a adaugat Marko Bela.

Presedintele UDMR, Marko Bela, participa, miercuri, la Arad, la manifestarile comemorative dedicate celor 13 generali, conducatori ai Revolutiei de la 1848- 1849 din Ungaria, executati la 6 octombrie 1849, la Arad.