Membrii Comitetului Executiv National al PSD au votat, luni, in unanimitate, reconfirmarea deciziei de a depune o motiune de cenzura, hotararea initierii suspendarii presedintelui Traian Basescu fiind amanata "din decenta", potrivit Mediafax.

CEX a reconfirmat in unanimitate initierea unei motiuni de cenzura, liderii de organizatii nepronuntandu-se asupra unei date in acest sens, cu exceptia presedintelui Victor Ponta, care a indicat ca orizont sfarsitul lunii octombrie.

Pe de alta parte, proiectul de rezolutie privind inceperea procedurii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu nu a mai fost discutat in CExN, fara insa ca decizia PSD sa se schimbe in acest sens.

Presedintele Victor Ponta a precizat ca intentia PSD de initiere a procedurii de suspendare se mentine, ea nefiind discutata luni din cauza decesului mamei presedintelui Basescu.

"Din punctul nostru de vedere nu s-a schimbat nimic, insa am considerat ca astazi nu ar trebui sa vorbim de asa ceva. Era indecent ca astazi sa discutam despre domnul Basescu, inca o data ii transmit condoleante. Indiferent de lucrurile fundamentale care ne despart din punct de vedere politic, astazi, in afara de condoleante nu vrem sa discutam altceva despre domnia sa", a argumentat Ponta.