Premierul Emil Boc si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, sunt asteptati, vineri, la Tulcea, pentru a participa la inaugurarea drumului Tulcea-Dunavatu, una dintre principalele cai de acces rutier catre zona turistica Murighiol-Uzlina-Dunavatu-lacul Razim, anunta Agerpres.

Reabilitarea acestui drum s-a realizat in cadrul proiectului 'Modernizarea infrastructurii de acces catre zona turistica Murighiol-Uzlina-Dunavatu-lacul Razim', in finantarea si implementarea caruia s-au aflat Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei - finantatori, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului - autoritate de management si Agentia pentru Dezvoltare Regionala a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est - organism intermediar, potrivit unui comunicat al Consiliului Judetean Tulcea.

Lucrarile, care au fost finalizate inainte de termenul stabilit cu peste cinci luni, au constat in realizarea a 13 kilometri de drum nou, reabilitarea a 37 de kilometri de drum existent, a 7 poduri, a 47 de podete, realizarea a 50.232 metri patrati de trotuare, a 49 de kilometri de santuri protejate si neprotejate, precum si in amenajarea unui sens giratoriu si a unei benzi de accelerare-decelerare. Valoarea totala a lucrarilor a fost de 52.072.527,53 de lei, fiind executate de societatea Glacial Prod SRL.

"Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea turismului durabil si a mediului de afaceri in zona de Sud-Est a judetului Tulcea, prin imbunatatirea accesibilitatii regionale spre zona Delta Dunarii. Pe termen lung, acest obiectiv va incuraja dezvoltarea turismului conducand la cresterea sejurului turistic prin asigurarea mobilitatii in zona atat a turistilor, cat si a intreprinzatorilor, dar si la diversificarea ofertei turistice in diferiti poli de dezvoltare turistica. Se va crea astfel un echilibru de dezvoltare in una dintre cele mai cunoscute zone turistice a Romaniei, respectiv Delta Dunarii", arata Consiliul Judetean Tulcea, intr-un comunicat.