Presedintele PNL, Crin Antonescu, l-a atacat dur pe presedintele Traian Basescu, despre care a spus ca "este un mincinos, un om care traieste politic din santaj, si-a construit carierea politica pe vulnerabilitatile celorlalti, pe mustele de pe caciula altora". "Niciodata, nicaieri si sub niciun pretext nu am avut vreo discutie sau vreo intelegere cu Traian Basescu", a continuat Antonescu.

Alte declaratii Crin Antonescu:

  • puterea politica din Romania este intr-o deriva teribila; institutiile esentiale intr-un stat nu mai functioneaza; avem realitatea unui guvern care nu mai functioneaza
  • premierul roman lipseste in aceste zile si nu doar bugetarii sunt afectati de Guvernul Boc, care este incapabil sa aduca vreo redresare a sectorului privat
  • Romania trebuie sa aiba cat mai curand un Guvern, altul decat actualul
  • nu ezitam in ceea ce priveste suspendarea presedintelui; promulgarea unei legi fraudate este un motiv de suspendare 

Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a afirmat, tot joi, ca in prezent nu se poate discuta despre suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, in conditiile in care opozitia nu detine majoritatea in Parlament.

In schimb, a spus el, opozitia ar putea sa actioneze politic. "Putem sa actionam politic in plenul Parlamentului, prin mijloacele pe care le avem ca parlamentari sa aratam modul total nepotrivit in care presedintele actioneaza pe o tema deosebit de grava si de importanta pentru toti cetatenii Romaniei", a adaugat liberalul.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, joi, ca daca seful statului va promulga legea pensiilor, imediat social-democratii vor demara actiunea de suspendare din functie a lui Traian Basescu.