Deputatul independent Eugen Nicolicea l-a catalogat, miercuri, drept "curat ticalos" pe liderul social-democrat Victor Ponta, afirmand ca acesta nu ar fi participat la votarea majorarii pensiilor: "Ce sa ne mire despre un personaj care si-a pus in piept un ecuson pe care scria pe motiv ca ar fi votat marirea pensiilor si din verificarile si memoria pe care o am nu l-am vazut sa participe la votul respectiv. Curat ticalos!".

Eugen Nicolicea a afirmat, la dezbaterile pe marginea Legii unitare a pensiilor, ca exista un deficit evident in ceea priveste pensiile, care se cifreaza intre 3 miliarde de lei daca se aproba masurile propuse de Guvern si 5 miliarde de lei daca acestea nu se aplica, potrivit Agerpres.

El a subliniat ca una dintre masurile pozitive pentru sustinerea fondului de pensii o reprezinta taxa de solidaritate propusa de UNPR, care se aplica pe averi mai mari de 450.000 de euro. El a precizat ca prin aceasta taxa s-ar strange pana la 3 miliarde de euro, astfel incat problema pensiilor s-ar solutiona: "Evident ca acea confuzie pe care a facut-o Victor Ponta intre taxa pe avere si impozitul pe venit ar fi de neiertat pentru un jurist obisnuit, pentru unul slab care a terminat cu 6,5 la penal si 6 la civil sau invers este evident ca impozitul pe venit fie el in forma de cota unica sau impozit diferentiat este mult mai mic in unele cazuri decat taxa pe avere".