Guvernarea de dreapta a adus statul intr-o pozitie degradanta si cinica, fara reactie la problemele sociale, sustine fostul premier Adrian Nastase, intr-o postare pe blogul personal. "Invocand lipsa banilor, PDL dezbraca de sens conceptul de guvernare democratica. Desi vorbesc despre solidaritate, liderii sai creeza o societate dezumanizata, in care resursele se iau de la toti, dar se distibuie doar catre cativa", este de parere Adrian Nastase.

  • "Inca un bebelus ranit in incendiul de la maternitatea Giulesti a pierdut lupta pentru viata. Numarul victimelor a ajuns la 6. Probabil ati aflat acest lucru. Stirea a fost prezenta timp de o zi in spatiul mediatic si atat. In pofida tragismului sau si a consecintelor majore pe care ar fi trebuit sa le aiba, subiectul a iesit rapid din atentie. Se implineste aproape o luna de la cumplitul eveniment, dar nimic major nu s-a schimbat. Se desfasoara o ancheta, o asistenta este încarcerata, s-au dispus controale la toate spitalele, iar premierul a anuntat deblocarea unor posturi, tot insuficiente, in sistem", scrie fostul premier.
  • "Totusi, Sanatatea nu a devenit o prioritate. Sistemul continua sa fie subfinantat desi am avut cu totii exemplul clar ca aceasta ignoranta din partea guvernului poate conduce la pierderi de vieti omenesti. Ce ar trebui să se intample pentru ca Traian Basescu si guvernul sau sa inteleaga ca, in calitate de reprezentanti ai statului, au obligatia de a asigura servicii publice de calitate cetatenilor? Aceasta desconsiderare totala a dimensiunii sociale a statului ii arunca pe cei aflati acum la putere intr-o zona lipsita de umanitate, de constiinta si de responsabilitate. Guvernarea de dreapta a adus statul intr-o pozitie degradanta si cinica, fara reactie la problemele sociale", considera Adrian Nastase.
  • "Cum credeti ca ar putea fi calificat un guvern care-i ignora cu buna stiinta pe copiii bolnavi de autism? In Romania, peste 3.500 de copii cu austism sunt abandonati de autoritati, iar acest lucru face ca sansele lor de a fi integrati in societate sa scada dramatic. Costurile lunare necesare pentru terapie depasesc 1.000 de euro. Din aceasta cauza, multi parinti sunt neputinciosi in fata unei boli de natura neurobiologica, care pentru guvern parca nici nu exista. Indemnizatia lunara (aproape 200 de euro), pentru handicap grav, de care beneficiaza o familie care are un copil cu autism este mai degraba o bataie de joc fata de nevoile reale ale acestor persoane", adauga el.
  • "Dezinteresul este cu atat mai mare cu cat, in iulie a.c. a fost adoptata o lege (L nr. 151), care prevede asigurarea de servicii specializate pentru copiii cu autism. Evident ca acestea nu au fost finantate, doar e criza. Prin aceeasi lege, statul se obliga sa implementeze un program de screening, ce are o valoare incomensurabila deoarece depistarea precoce a bolii, insotita de un tratament adecvat conduc la recuperarea a 70% dintre copiii autisti. Va mira ca nu functioneaza acest program? In prezent, cea mai mare parte a costurilor sunt suportate de parinti, iar multi dintre acestia, desi au apelat la sprijinul unor ONG-uri caritabile sau a unor oameni cu suflet mare se confrunta cu efectele crizei economice. Nici macar in aceasta privinta, a luptei impotriva crizei, guvernul Basescu-Boc nu a vrut sa faca ceva pentru a sprijini populatia", mai scrie Adrian Nastase.
  • "Invocand lipsa banilor, PDL dezbraca de sens conceptul de guvernare democratica. Desi vorbesc despre solidaritate, liderii sai creeza o societate dezumanizata, in care resursele se iau de la toti, dar se distibuie doar catre cativa", incheie fostul premier.