Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, intr-o postare pe blogul personal, ca ministrul Mihai Seitan nu ar trebui remaniat, "ci pus sa stea la coada". In acest sens, Preda se arata dispus sa-i cedeze ministrului Muncii drepturile sale de autor de pe urma publicarii unor volume, in cazul in care acesta sau "vreun coleg prin guvern se plictiseste si vrea sa stea pe la niste ghisee".

Cristian PredaFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

"Ii cedez eu drepturile de autor pe care ar trebui sa le primesc pentru ultimul volum publicat. Conform contractului incheiat cu editura, e posibil ca transele sa fie platite in urmatoarele sase luni, tot asa cum e posibil ca plata sa fie facuta vreme de doi sau de trei ani. Totul depinde de ritmul in care se va vinde tirajul", scrie Preda pe blog.

"Pana se aseaza sistemul, cum a spus foarte frumos domnul ministru, ii promit sa mai scriu o carte, poate mai are vreun coleg prin guvern care se plictiseste si vrea sa stea pe la niste ghisee...", noteaza ironic europarlamentarul.

"Cum respectul pentru drepturile de autor pare sa se fi degradat in chip considerabil, renunt la orice exclusivitate pentru ideea de a-l pune pe Seitan la coada. Altfel spus, daca mai exista amatori care i-ar ceda domnului Seitan ceva drepturi de autor, eu zic sa ii spuneti, sa nu faca omul mai multe drumuri degeaba!", conchide Preda.