Prim-vicepresedintele democrat-liberal Adriean Videanu a declarat, luni, ca el a sustinut si "sustine tot timpul" o alianta PDL-PNL, aratand ca "e posibil orice", iar el crede "intr-o separare a apelor din punct de vedere ideologic si doctrinar - pe stanga PSD cu cine vrea, pe dreapta PDL cu PNL", potrivit Mediafax.

"Sigur ca e posibil orice. Eu cred ca s-au vazut atatea lucruri in politica romaneasca in ultimii 20 de ani incat nu cred ca mai exista vreo varianta care sa fie imposibila sau sa fie de nediscutat, dar, dupa cate stiu eu, nu s-a discutat nimic de genul asta", a afirmat Radu Berceanu, citat de Mediafax, inaintea sedintei Biroului Permanent National al PDL.

"Eu am sustinut si sustin tot timpul o astfel de alianta. Eu cred intr-o guvernare de dreapta reala, si nu o solutie de compromis, o guvernare de santaj, cum a fost 2007-2008 intr-un guvern de dreapta cu un program de guvernare de dreapta, cu 20% sustinere in Parlament, santajat de PSD. Cred intr-o separare a apelor din punct de vedere ideologic si doctrinar - pe stanga PSD cu cine vrea, pe dreapta PDL cu PNL", a adaugat Adriean Videanu.

Adriean Videanu a raspuns, luni, si criticilor formulate duminica seara, intr-o emisiune de la Realitatea Tv, de europarlamentarii democrat-liberali Cristian Preda si Monica Macovei: "Cand Cristi Preda si Monica Macovei vor duce o batalie electorala si vor avea voturi in partid... Va reamintesc, dupa presedintele Traian Basescu, eu am cel mai mare numar de voturi in spate intr-o batalie electorala din PDL".

Adriean Videanu a fost intrebat, luni, de jurnalisti, cum comenteaza criticile celor doi, dupa ce Cristian Preda a afirmat ca "Miza nu este Adriean Videanu, pentru ca Adriean Videanu este o piesa din acest joc al politicii post-comuniste. Domnul Videanu este, in opinia mea, mult prea umflat. El e o problema pentru PDL si va spun de ce. E o problema pentru ca Adriean Videanu a abandonat Bucurestiul la competitia electorala din 2008 si acum pare sigur pe sine in interiorul PDL si sigur ca poate castiga o batalie in interiorul partidului".

Si Monica Macovei a vorbit despre Adriean Videanu si Vasile Blaga, care au refuzat sa intre in cursa pentru Primaria Capitalei, dar sunt acum ministri in Cabinetul Boc.

Cristian Preda si Monica Macovei au tinut sa sublinieze ca nu au nimic impotriva lui Adriean Videanu.