Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a apreciat, luni, ca depunerea unei noi motiuni de cenzura in aceasta sesiune parlamentara ar parea fara rost, precizand ca social-democratii trebuie sa se pregateasca pentru acest lucru in toamna, la urmatoarea sesiune: "In mod unanim colegii au considerat si consider si eu ca astfel de motiune in cele 10 zile ramase nu ar fi oportuna...ne pregatim pentru toamna, consideram ca atunci va fi un moment mai bun, tensiunea sociala va fi mai ridicata", a spus Nastase.

Nastase s-a referit si la decizia pe care Curtea Constitutioanala va trebui sa o dea pe 24 iunie in legatura cu reducerea pensiilor si salariilor. Social-democratul a tinut sa sublinieze ca presedintele CCR este un fost deputat PDL:"ramane daca nu cumva si Traian Basescu nu va fi interesat cu aceasta ocazie ca CCR sa declare necunstitutioanale reducerile de pensii, asa incat Traian Basescu sa rezolve 2 lucruri odata: credibilizarea Curtii si o reducere a tensiunii sociale".

Si presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca, social-democratii trebuie sa se concentreze pentru pregatirea unei noi motiuni de cenzura in toamna, in coordonare cu alte partide din opozitie.

"Trebuie sa invatam si noi din ultima motiune, care nu a trecut la o distanta infima si cred ca, data viitoare, probabil in toamna, va trebui sa pregatim o motiune de cenzura care sa aiba si componentele care ne-au lipsit ultima data, adica o solutie alternativa, eventual o noua majoritate, care sa permita formarea unui Guvern diferit, cu solutii alternative", a spus Geoana.