Principele Nicolae va primi, luni, cu ocazia implinirii a 25 de ani, titlul de Alteta Regala si Principe al Romaniei, informeaza Biroul de presa al Casei Regale, citat de Agerpres.

Ceremonia va avea loc la Palatul Elisabeta.

Conform Normelor Fundamentale adoptate de Regele Mihai I la 30 decembrie 2007, Coroana Romaniei, alaturi de pozitia de Sef al Familiei Regale, se transmite principesei mostenitoare Margareta, apoi principesei Elena si, mai departe, principelui Nicolae, acesta fiind, deci, al treilea in ordinea de succesiune.

In cadrul ceremoniei, Regele Mihai I ii va conferi principelui decoratia regala Nihil Sine Deo, distinctie care face parte din suita de Decoratii Regale instituite de Regele Mihai incepand cu 30 decembrie 2007.

Principele Nicolae s-a nascut la 1 aprilie 1985, la Geneva, fiind fiul si primul copil al principesei Elena. A absolvit Colegiul Shiplake din localitatea Henley-on-Thames, Marea Britanie, fiind in prezent student al Colegiului Royal Holloway din cadrul Universitatii Londrei.

El a mai vizitat Romania si in anii trecuti, implicandu-se in activitati caritabile, in special in domeniul protectiei mediului, fiind primul voluntar al asociatiei MaiMultVerde.