Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, vineri, la Craiova, ca il va actiona in instanta pe presedintele ANI, Catalin Macovei, pe motiv ca Agentia Nationala de Integritate a declansat procedura de verificare a averii sale fara sa o informeze in prealabil, informeaza Agerpres.

Vasilescu sustine ca motivul pentru care ANI a declansat aceasta procedura este acela de a-i distruge imaginea politica, asa cum a incercat si in cazul lui Nicolae Banicioiu de la PSD si al Dianei Tusa de la PNL, pentru ca face parte din categoria tinerilor politicieni care sunt cei mai vocali impotriva Guvernului Boc si a presedintelui Traian Basescu.

"Am citit in oficiosul, adica in Evenimentul Zilei, de faptul ca exista niste neconcordante intre declaratia mea de avere si ce apare in teren. Adica este vorba de terenurile pe care le detin in localitatea Moeciu care nu stiu daca ar fi mai multe sau mai putine, pentru ca nu au precizat foarte clar. Terenurile respective sunt dobandite prin casatorie si sunt in posesia familiei sotului meu de sute de ani. L-am informat pe domnul Macovei, care are si o jumatate de norma la SRI, pentru ca ati vazut ca inregistreaza jurnalistii in timpul liber, ca ar fi bine sa gaseasca ceva in declaratia mea de avere, pentru ca daca nu va gasi, si sunt convinsa ca nu va avea ce sa gaseasca, va avea mari probleme in justitie cu mine. Pentru ca oamenii astia nu au urmarit altceva decat sa-mi intineze imaginea fiindca sunt foarte vocala pe posturile de televiziune", a afirmat Lia Olguta Vasilescu.

Aceasta a mai spus ca in instanta ii va cere lui Catalin Macovei daune, iar suma va fi echivalenta cu salariul pe care l-a primit ca presedinte de la ANI in toata perioada de cand se afla in aceasta functie, bani pe care ulterior ii va dona statului.