Europarlamentarul roman Traian Ungureanu (PPE, PDL) a fost desemnat Raportor al Parlamentului European pentru regiunea Marii Negre, informeaza un comunicat. Raportul va fi elaborat in cadrul Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European si va evalua rezultatele politicii de cooperare regionala in zona Marii Negre desfasurate de UE, in ultimii doi ani. Raportul va formula, de asemenea, recomandari pentru consolidarea cooperarii in zona Marii Negre.

Initiativa de a lansa acest raport si eforturile de convingere a Parlamentului European in aceasta directie apartin europarlamentarului Traian Ungureanu.

"Voi studia cu atentie recomandarile Raportului precedent pe aceasta tema, precum si obiectivele fixate de Comisia Europeana in 2007. Voi analiza rezultatele concrete, inregistrate de UE in acesti primi ani de implementare a Sinergiei la Marea Neagra. Este necesar un proces solid de monitorizare si evaluare, precum si de examinare a instrumentelor financiare utilizate de UE pentru incurajarea cooperarii regionale in zona Marii Negre", a declarat Traian Ungureanu.