Teo Trandafir a explicat miercuri ca mesajul lui Sebastian Lazaroiu privind plecarea sa din partid se referea la colegii vechi din PDL, in sensul ca, daca nu stiu sa pastreze oamenii, acestia vor pleca.

"Am citit si eu ce a scris si mi-am dat seama si ce a spus. In lumea politica, lucrurile pe care le spui nu sunt neaparat exact ceea ce spui. Cred ca consilierul prezidential a vrut sa dea un semnal, nu catre mine, ci catre colegii mai vechi din partid", a sustinut Teo Trandafir, citata de Mediafax.

Ea a explicat ca, in momentul in care, asa cum spune si Lazaroiu, ai de-a face cu o fire naravasa, este destul de complicat sa ramai intr-o combinatie politica pe care nu o mai simti, ori, daca partidul te sustine, daca vrei sa faci ceva si ai o forta in spate care sa te sustina, atunci nu ai niciun motiv sa pleci.

"In cazul in care nu vom sti sa pastram oamenii, ei vor pleca. Tinerii politicieni", a mai spus Teo Trandafir.

Intrebata daca ii este teama ca, odata intrata in PDL, ar putea sa nu se alinieze la politica partidului, Teo Trandafir a raspuns: "Orice om zdravan la cap, care intra intr-o structura noua, la gradinita, la scoala, la facultate, are o teama ca nu va putea sau ca nu se va descurca. Mi se pare firesc".

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu ii "avertizeaza" pe democrat-liberali, intr-o postare pe un blog, in legatura cu posbilitatea ca Teo Trandafir sa paraseasca partidul, pentru a se orienta catre conservatori, insa aceasta neaga aceasta ipoteza.

"Teo va pleca din PDL. Nu e o stire, asa cum v-ati asteptat. O sa ziceti ca e o profetie. Nu e nici asta. E un simplu avertisment pentru PDL, dar si o reflectie asupra migratiei politice", scrie Lazaroiu, luni, intr-o postare pe blogary.ro.

Teo Trandafir a negat, luni seara, la B1Tv, afirmatia lui Lazaroiu. Ea a spus ca "reteta" pe care o va aborda in politica este sa fie ea insasi, sa nu se schimbe. "Politica se face si altfel, pe intelesul tuturor", a declarat Trandafir.

Teo Trandafir a castigat alegerile partiale pentru Camera Deputatilor organizate duminica in Colegiul 19 Bucuresti, cu 54,02% din voturi, in timp ce reprezentantul PSD+PC, Liliana Minca, a primit 45,98% din voturi.