PNL sustine necesitatea controlului averilor demnitarilor, insa nu va participa la consultarile de luni de la Palatul Cotroceni, convocate de Traian Basescu pentru discutii pe marginea legii de functionare a Agentiei Nationale de Integritate. PSD a anuntat ca va merge la consultari si sustine functionarea Agentiei Nationale de Integritate, potrivit liderului social-democrat Victor Ponta.

Liberalii au decis sa nu mai participe la niciun fel de consultari convocate de seful statului, pana cand actiunea si discursul presedintelui Traian Basescu nu vor deveni "echilibrate, nu partizane", a anuntat liderul liberal Crin Antonescu, citat de Agerpres.

  • "Nu vom participa decat la consultari impuse de situatiile limita prevazute in Constitutie, cum ar fi o problema majora, cu adevarat, de politica externa sau de siguranta nationala, o criza de Guvern, dizolvarea Parlamentului sau alte asemenea situatii care nu se pot rezolva decat prin actiunea directa a presedintelui Romaniei. In rest, la consultari pe care domnul Basescu din motive mediatice si partizane le inventeaza, PNL nu va mai lua parte", a explicat Crin Antonescu.

La randul sau, fostul lider al PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca discutiile privind o decizie pe marginea Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate trebuie purtate in Parlament, si nu la Palatul Cotroceni.

  • "In opinia mea, consultarile de la Cotroceni sunt, mai degraba, un joc de imagine. Partidele si Parlamentul trebuie sa decida acest lucru, cat mai rapid cu putinta, chiar astazi sau maine am putea sa dam drumul la un proiect de lege", a spus Geoana, la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, Legislativul ar trebui sa avanseze un proiect de lege semnat de reprezentantii tuturor partidelor parlamentare care "sa remedieze" in timpul cel mai scurt Legea ANI, dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat neconforme cu legea fundamentala mai multe prevederi din acest act normativ.

  • "Orice varianta legata de asumarea raspunderii de catre Guvern este contraproductiva. Din informatiile pe care le detin exista, se pare, o intentie din partea ANI de a veni cu modificari mult mai ample cu privire la aceasta institutie. Opinia mea prudenta este sa operam in primul rand ceea ce CCR a decis, dupa aceea, daca in timp vom constata ca este nevoie de mai mult putem sa o facem cu alta ocazie", a completat Mircea Geoana.