Reprezentantii parlamentarilor independenti sustin ca Victor Ponta si-ar fi exprimat, inaintea Congresului PSD, dorinta de a se alatura acestui grup, in cazul in care nu ar fi castigat presedintia partidului. Afirmatiile parlamentarilor independenti sunt o replica la declaratia de miercuri a lui Victor Ponta, potrivit caruia "un sfert dintre membrii grupului independentilor au dosare la DNA, un sfert la ANI, iar un sfert au afaceri cu statul".

  • ''Astazi, Victor Ponta uita ca a ajuns presedintele PSD chiar cu ajutorul celor pe care isi permite sa-i jigneasca. Ne intrebam - daca nu ar fi castigat presedintia partidului - cum s-ar fi exprimat astazi la adresa grupului independentilor, din care, in preajma congresului PSD, cand nu era sigur de rezultat, si-a exprimat dorinta de a face parte. (...) Cand spui ca toti cei care pleaca din PSD sunt rai si toti cei care raman sunt buni, nu esti nici serios, nici credibil, nici macar inteligent'', sustin parlamentarii independenti intr-un comunicat citat de Agerpres.
  • ''Intelegem starea de nervozitate pe care o manifesta Victor Ponta. Motivul este evident. Constata si el, ca noi toti de altfel, ca functia de presedinte PSD este o palarie prea mare pentru tanarul care nu se obisnuise inca nici cu sapca de la tineret. Chiar daca ii place, chiar daca nu, vechea stanga va fi inlocuita de o constructie politica noua, moderna si europeana. Noi, cei care ne-am propus sa construim un nou proiect politic nu jignim si nu atacam fostii colegi. Chiar daca am fi avut motive. Chiar daca am fi putut arata, cu dovezi si martori, cum cel care astazi da lectii de politica si de morala spunea ca ar fi bine ca tot mai multi parlamentari social-democrati sa paraseasca partidul si sa se alature independentilor'', mai scriu independentii.