Parlamentarii din grupul independentilor au dosare la DNA sau ANI, afaceri cu statul sau datorii pe care trebuie sa le plateasca actuala putere, a declarat miercuri presedintele PSD, Victor Ponta.

Ponta a aratat ca parlamentarii care au parasit PSD si s-au alaturat independentilor nu vor recunoaste ca au recurs la acest gest pentru bani sau afaceri pe care le pierd daca nu mai sunt in relatii cu puterea.

"Uitati-va la grupul asa-zisilor independenti: un sfert au dosar DNA, un sfert la ANI, un sfert au afaceri cu statul, un sfert au datorii pe care trebuie sa le plateasca noua putere. De unde se dau contracte si bani? Credeti ca le dau din buzunar Oprea, Boc, Nicolicea? Nu. Le dau din buzunarul dumneavoastra", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a aratat ca electoratul din colegiul "migratorilor" si "tradatorilor" va fi in continuare reprezentat de PSD si a admis ca partidul a facut "alegeri proaste" atunci cand a pus anumiti oameni sa candideze.

In cursul zilei de marti, deputatii Luminita Iordache si Constantin Mazilu au parasit PSD, alaturandu-se grupului parlamentarilor independenti coordonat de Gabriel Oprea. Un anunt similar a fost facut miercuri de deputatul PSD Eugenia Barna.