Dezbaterea "Necesitatea crearii de noi locuri de munca si imbunatatirea mediului de afaceri din Romania" care a avut loc, marti, la Camera Deputatilor, a fost marcata de o disputa verbala intre actualul premier, Emil Boc, si predecesorul sau, Calin Popescu Tariceanu. Liderul PDL a enumerat printre realizarile Guvernului pe care il conduce finalizarea a 42 de kilometri de autostrada si a Pasajului Baneasa, insa a fost taxat de Tariceanu: "Cred ca nu aveti simtul ridicolului", potrivit Agerpres.

  • "Cei 42 de km de autostrada erau realizati toti in 2008. Am fost pe autostrada si i-am vazut, puteati sa mergeti si dvs., pentru ca erati la doi pasi. In 2009 au facut marcajul. Vopseaua. Pasajul de la Baneasa are 150 de metri. Daca asta este o investitie cu care sa se faleasca primul ministru ne facem de ras. Cred ca nu aveti simtul ridicolului", i-a spus deputatul liberal primului ministru.
  • Replica lui Emil Boc nu a intarziat: "Ce ati facut cu banii din Fondul National de Dezvoltare? Ati avut bani din vanzarea BCR, ati avut 11 miliarde de lei, aproape 4 miliarde de euro. Cum a fost posibil ca din acesti bani sa nu se aleaga cu nimic tara asta? N-ati fost in stare nici pasajul de la Baneasa sa-l finalizati. Doi ani v-ati chinuit si n-ati facut nimic. Vorbeati de autostrada Transilvania, domnule Tariceanu. Se vede ca nici nu ati fost pe acolo. Cum spuneti ca am tras doar marcajele? Sunteti penibil! Chiar nu va uitati in oglinda cand spuneti aceste lucruri? De unde credeti ca vin? Ati blocat cat ati putut autostrada Transilvania. Ati facut 5 km de autostrada. Noi am facut 42. Intre acei 5 km pe care alergau iepurii si cei 42 de km este o diferenta uriasa. Vorbeati de investitii. Cifrele dovedesc ca acest Guvern pe care il conduc a avut cea mai mare alocare de resurse pentru investitii. In 2009 - 32 miliarde de lei, in 2010 - 34 miliarde de lei".