Deputatii Romaniei au vorbit la mobil de 35.000 de lei, in prima luna a anului. Cei mai multi nu au depasit 67 de lei, valoarea unui abonament uzual. Exista, insa, altii care au facturi de sute ori mii de lei. Niciunii nu vor trebui sa scoata vreun ban din buzunar pentru ca totul se plateste de la buget, scrie Money.ro.

2.500 de lei adica cu 1.000 de lei mai mult decat venitul mediu al unui roman. Atat a fost factura de mobil, din ianuarie, a liberalului Relu Fenechiu. Cea mai mare dintre facturile tuturor celor 335 de deputati, potrivit paginii oficiale a Camerei Deputatilor.

Suma reprezinta aproape jumatate din venitul sau net lunar de la Camera si va fi achitata din bugetul Camerei. Fenechiu spune ca mai mult ca sigur e o greseala.

“Ceva e-n neregula. Cum Dumnezeu sa vorbesti atat?! E adevarat ca am fost o saptamana la Consiliul Europei dar roaming-ul e mai ieftin in interiorul UE. I-am zis si Secretarului General sa verifice sa vada unde e greseala”, a spus, pentru Money.ro, Fenechiu.

Acesta a mai cheltuit, pe diurne, deplasari si cazare alti aproximativ 10.000 de lei in prima luna a anului.

Toate sumele cheltuite de deputati sunt suportate din bugetul Camerei, dupa cum ne-a spus Florin Dumitrascu, de la directia de relatii publice a institutiei.

Un alt deputat care vorbeste foarte mult la telefon si o si recunoaste este Varujan Pambuccian. De altfel, el este si presedinte al Comisiei de Comunicare a Camerei Deputatilor. Pambuccian este foarte franc: “Vorbesc foarte mult la telefon pentru ca nu ma misc deloc. Prefer sa vorbesc la telefon patru-cinci ore pe zi sau pe mail. Eu cred ca e o forma de economie. De altfel, nu am alte cheltuieli”, spune deputatul.