Senatorul PDL Iulian Urban a declarat, miercuri, ca, prin prevederile Constitutiei, seful statului poate fi revocat din functie de Parlament, astfel ca a spune ca presedintele Senatului nu poate fi revocat inseamna a crea primul om din tara mai presus de lege, relateaza Mediafax.

Urban a declarat ca, in conformitate cu articolul 95 din Constitutie, Parlamentul poate dispune suspendarea, revocarea din functie a presedintelui tarii. "In conditiile in care al doilea om in stat, presedintele Senatului, am putea sa consideram ca nu poate fi sanctionat, revocat din functie atunci cand incalca dispozitiile Regulamentului, cand abuzeaza de aceasta functie, inseamna ca am crea primul om din tara care e mai presus de lege", a continuat el.

Iulian Urban a declarat ca decizia senatorilor PDL de a initia procedurile de revocare din functie a presedintelui Senatului nu este neaparat o decizie politica. "Vorbim de incalcari ale Regulamentului, despre un abuz in functia de presedinte al Senatului Romaniei, savarsit de catre un coleg al nostru, iar noi in calitate de senatori avem dreptul sa cerem ca acest abuz sa fie sanctionat iar forma de sanctiune care este cunoscuta de catre democratie dintotdeuna este revocarea din functie", a precizat el.

Urban a mai anuntat, miercuri, ca in cursul zilei senatorii democrat-liberali vor inregistra la Biroul Permanent al Senatului cererea de revocare din functie a lui Mircea Geoana, la care vor atasa toate documentele care atesta incalcarea de catre acesta a Regulamentului.