Conducerea organizatiei municipale Dorohoi a PSD a decis, prin vot, suspendarea din partid, pe o perioada de sase luni, a lui Ioan Domonco, care s-a inscris pentru functia de presedinte al formatiunii, transmite Agerpres. Presedintele organizatiei, Dorin Alexandrescu, a declarat ca Domonco a fost suspendat pentru ca afecta imaginea PSD prin actiunile sale.

"Domnul Domonco nu a prezentat un program, apoi nu are anvergura politica. A mai facut asemenea demersuri pentru functia de premier. Propunerile delegatilor au fost, in primul rand, nesustinerea candidaturii, iar in al doilea rand suspendarea calitatii de membru pe o perioada de sase luni, care s-a si votat", a declarat Dorin Alexandrescu pentru Agerpres.

Ioan Domonco este acuzat ca "a incercat sa isi faca imagine pe seama partidului, lucru pe care membrii filialei nu l-au considerat a fi normal, corect si loial".

Suspendarea din partid il impiedica pe Ioan Domonco sa candideze pentru sefia PSD. Acesta sustine, insa, ca nu a primit nicio comunicare scrisa privind decizia de suspendare.