Senatorul social-democrat Miron Mitrea sustine ca in PSD se fac presiuni mari asupra lui Cristian Diaconescu pentru a nu candida la functia de presedinte al partidului si anunta ca va candida el insusi la sefia PSD, in cazul in care fostul ministru de Externe, pe care il sustine, va renunta.

"Nu-mi schimb parerea de la o zi la alta. Daca Cristian Diaconescu va candida, îl voi sustine pe el, pentru ca eu cred ca asta ar fi o solutie buna. Daca el nu candideaza, am sa candidez eu, probabil", a declarat Miron Mitrea, pentru Mediafax.

Miron Mitrea mai spune ca Diaconescu nu s-a decis deocamdata daca va candida sau nu, insa s-ar face presiuni foarte mari pentru ca el sa renunte: "Am vorbit cu el, nu s-a decis înca. Am impresia ca si presiunile pe el sunt foarte mari ca sa nu candideze".

Senatorul PSD este de parere ca, in afara sa sau a lui Cristian Diaconescu, la sefia PSD vor mai candida Adrian Nastase si Mircea Geoana, insa acesta din urma "Ar fi trebuit sa se retraga, nu s-a retras, dar daca va candida nu are nicio sansa".

"Probabil ca voi fi atacat. Asta este o chestie tipica politicii romanesti. Dar face parte din regula jocului, nu-mi creeaza nicio dificultate", a incheiat Miron Mitrea.