Chiar daca Daniela Popa, nou aleasa membru in Consiliul CSA, nu a fost validata pe post si inca nu a renuntat la functiile politice, parlamentarii PSD se bat deja pe fotoliul acesteia de la Camera Deputatilor. Surse din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca Victor Ponta, Bogdan Niculescu Duvaz si Aura Vasile isi fac lobby printre colegi pentru a obtine sustinerea pentru functia de vicepresedinte al Camerei. Candidatii cu cele mai mari sanse sunt Victor Ponta si Aura Vasile, sustin sursele citate.

Cei trei pretendenti la fotoliul de vicepresedinte, care va deveni vacant odata cu validarea in functie a Danielei Popa, au inceput deja discutiile cu colegii de partid pentru a obtine sprijinul.

Conform legii, Popa trebuie sa renunte la toate functiile politice. Ea detine functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Conform regulamentului Camerei, toate grupurile parlamentare fac propuneri pentru posturile care vizeaza conducerea Camerei Deputatilor. Potrivit algoritmului politic stabilit prin numarul de mandate obtinute de catre partidele politice, postul de vicepresedinte in cauza revine Alinatei PSD+PC.