Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, ca echipa de conducere a partidului trebuie sa fie reconstruita, dar acest lucru nu inseamna neaparat schimbarea din functie a lui Mircea Geoana.

Vanghelie a afirmat ca eventualele candidaturi pentru functiile de conducere din partid, pentru Congresul din primavara, sunt lucruri normale intr-un partid democratic.

"Cred ca acesta este viitorul democratic al tuturor partidelor, din patru ani in patru ani vine timpul cand fiecare care doreste si care se simte in stare ca poate prelua conducerea in partid poate sa candideze, atat pentru functia de presedinte, cat si pentru functiile de secretar general sau vicepresedinti", a spus Vanghelie, citat de Mediafax.

Intrebat daca Cristian Diaconescu este o varianta pentru presedintia PSD, Vanghelie a spus ca fostul ministru de Externe "este unul din liderii respectati" in cadrul partidului.

De altfel, vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca ar putea sa isi asume candidatura la presedintia partidului, dar nu pentru a contribui la schimbarea unei oligarhii cu alta, ci daca analiza interna va releva necesitatea unei schimbari a conducerii PSD.