Candidatul PD-L in Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor din Bucuresti, Honorius Prigoana, a declarat ca nu este de acord cu modalitatea de redistribuire a mandatelor de parlamentar conform actualei Legi a votului uninominal si ca, daca va castiga un loc in Parlament, va avea o initiativa legislativa de modificare a acestei legi. "Mandatul din Colegiul 1 nu a fost al liberalilor, Bogdan Olteanu a ajuns acolo prin redistribuire, de pe locul 3. Din punctul meu de vedere, primul clasat este cel care trebuie sa intre in Parlament", a declarat duminica, la Realitatea Tv, Honorius Prigoana.

  • "Mandatul din Colegiul 1 nu a fost al liberalilor, Bogdan Olteanu a luat 18% si a ajuns in Parlament prin redistribuire, de pe locul 3. Colegiul a fost castigat de PDL. Legea este nedrepata. Va garantez ca eu voi ajunge in Parlament si voi avea o initiativa legislativa de modificare a acestei legi. Din punctul meu de vedere, primul clasat este cel care trebuie sa intre in Parlament. In cazul in care cineva ar avea o problema, am putea face alegeri in doua tururi de scrutin ca la cele pentru primar, insa eu nu sunt de acord cu aceasta reprezentativitate, care ii dezavantajeaza mai ales pe independenti", a spus Honorius Prigoana.

Legea votului uninominal stabileste o modalitate de redistribuire a mandatelor de parlamentar in raport cu numarul total de voturi al partidelor sau aliantelor, si nu cu procentul dintre voturile obtinute de un partid sau alianta in colegiu si voturile obtinute in intreaga circumscriptie.

Honorius Prigoana: Avantajul meu este ca fac parte din partidul de la guvernare

  • "Am zeci de idei pe care sa le promovez, am un program foarte clar, care include si componentele de proiecte locale pentru Colegiul 1. Sunt anumite proiecte pentru care o sa ma bat, iar unul dintre primele care trebuie finalizate in colegiul meu il reprezinta linia de metrou, prelungirea de la 1 Mai la Bazilescu. De 19 ani se lucreaza la aceasta linie de metrou, iar eu ma voi zbate ca aceasta prelungire sa se termine in mandatul meu. Banii vor veni de la Ministerul Transporturilor, sunt bugetati. Si aici am un alt avantaj: eu fac parte din partidul care este la guvernare, eu pot ca deputat sa am o intalnire cu ministrul Transporturilor si credeti-ma ca pot sa-l conving pe domnul Berceanu", a spus Honorius Prigoana.

Acesta a adaugat ca alte proiecte pe care le doreste finalizate in eventualul sau mandat de deputat sunt inchiderea inelului de centura pe zona de nord a Capitalei si reabilitarea Podului Constanta, care "vor rezolva definitiv problema traficului".

Honorius Prigoana: Imi autofinantez campania

Candidatul PD-L pentru Colegiul 1 a mai spus ca isi va finanta singur campania electorala, anuntand totodata ca isi va lansa oficial candidatura in cursul zilei de luni, in cadrul unui eveniment organizat la sediul partidului.

  • "Eu am un buget pe care mi l-am stabilit singur, de 50.000 de euro. Daca va fi nevoie de mai mult, nu va fi o problema pentru mine sa investesc mai mult in aceasta campanie. Nu cred insa ca va fi cazul, intrucat ce tine de print, de panotaj nu depaseste mai mult de 10-15.000 de euro", a spus Honorius Prigoana.