Vicepresedintele PSD, Marian Sarbu, a declarat la finalul sedintei CEx ca partidul a decis sa nu-l sustina pentru portofoliul de la Ministerul Muncii si ca respecta acest lucru, neacceptand in aceste conditii sa intre in noul Guvern Boc.

"Partidul a decis altceva si, asa cum am spus, ceea ce decide partidul asa ramane. Si subiectul e incheiat", a declarat Sarbu pentru NewsIn.

"Bineinteles ca nu accept postul", a repetat Sarbu.

Vicepresedintele PSD, Marian Sarbu, a fost refuzat de aproape toti liderii PSD prezenti la CEx pentru a prelua functia de ministru al Muncii intr-un nou Guvern Boc.

Sursele social-democrate au mai precizat ca Sarbu urmeaza sa ia o decizie personala in cazul in care doreste sa preia portofoliul Muncii, dar fara implicarea partidului.

"Nu se accepta sub nicio forma ca Marian Sarbu sa preia postul si sa fie si sustinut de PSD", au declarat sursele citate.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, declarase, inaintea sedintei Comitetului Executiv National, ca PSD ar trebui sa intre in opozitie "constructiva" si sa ofere Guvernului un moratoriu pe 6 luni, timp in care sa sprijine puterea actuala "daca duce lipsa de cadre", oferindu-le "o mana de ajutor", potrivit NewsIn.

"Nu stiu sa va spun, daca in acest moment as fi de acord, eu cred totusi ca ar trebui ca pentru sase luni de zile sa oferim, ca principal partid de opozitie, un moratoriu Guvernului actual sau celui care se va instala in Parlament si sa ne dam mana toti, presedintele Romaniei, Parlament, administratiile locale", a afirmat Marian Oprisan, inainte de a intra la sedinta Comitetului Executiv al partidului.

El a adaugat ca acest lucru nu ar fi fost echivalent cu intrarea PSD la guvernare.