De doua ori mai multi romani din Republica Moldova au iesit la vot pana la ora 13.00, fata de primul scrutin. „Am votat pentru ca Tara Romaneasca sa se uite putin si spre Moldova, ca sa dea posibilitate sa putem pleca si noi in Uniunea Europeana”, a declarat unul dintre alegatori, pentru Unimedia. 6.500 de moldoveni cu cetatenie romana au votat pana la ora 13.00. Iar optiunile romanilor din Republica Moldova s-au indreptat spre "stabilitate si un viitor mai bun".

„Am votat pentru stabilitate, pentru bine. Vrem ca basarabenii sa poata obtine mai usor cetatenia romana”, au explicat alegatorii, pentru publicatia citata. Aproape la toate sectiile de votare din Republica Moldova au fost cozi inca de dimineata. „Romania este cea mai apropiata tara de noi si am votat pentru ca, in curand, sa ajunga si tara noastra in Uniunea Europeana si sa putem liber trece hotarele Europei”, a precizat unul dintre moldovenii cu cetatenie romana. Iar romanii de peste Prut vor un presedinte liber, corect si care sa nu uite de Republica Moldova, noteaza jurnalistii moldoveni.

Iata cateva dintre declaratiile romanilor din Republica Moldova:

  • "Am votat pentru o Romanie prospera si ca sa ne vedem cu Romania si noi in Europa"
  • "Astept sa inteleaga toti romanii ca viitorul nostru este in Europa si nicidecum inapoi, la epoca ce asfinteste de acum"
  • "Am votat pentru stabilitate, integritate si pace. Asteptam ca Romania sa devina una dintre tarile cele mai devoltate ale Europei. Si vrem relatii cat mai prietenoase cu Republica Moldova si sa ne intalnim impreuna in marea familie europeana"
  • "Avem o limba, un grai impreuna si trebuie sa fim apropiati in Uniunea Europeana"

Pana la ora 9.00, in Republica Moldova votasera de aproape 4 ori mai multi romani decat in primul tur de scrutin (aproximativ 1.600 de romani isi exprimasera optiunea, fata de 360 de persoane la primul tur de scrutin de la 22 noiembrie).