Aglomeratie la sectia speciala de vot din Gara Iasi si mai putini studenti care au votat pana la ora 12 fata de primul tur. Intre 20 si 30 de minute dureaza procesul de votare la gara. Asa s-ar putea caracteriza votul din sectiile speciale de votare din municipiul Iasi.

Cea mai aglomerata astfel de sectie se dovedeste a fi cea de la Gara din Iasi. Pana la ora 12.00 se formase deja o coada de aproximativ 50 de persoane. Cetatenii care ieseau de la urne s-au declarat multumiti de modul in care se desfasoara procesul de votare. O doamna mai in varsta spune ca a stat la coada in jur de 30 de minute pana a votat.

“Votarea merge bine. Chiar daca am stat aproape 30 de minute pentru a vota oamenii care se ocupa de buna desfasurare a votului o fac bine. Sunt si mai multe cabine de vot, iar ceea ce dureaza e completarea declaratiei cum ca nu vei mai vota in alta parte”, a declarat la iesirea din sectia de votare o doamna care se afla in tranzit in Iasi. O alta persoana spune ca este multumita de modul cum decurge votul in acest tur. “Fata de primul tur cand era nu la fel de aglomerat ca azi, lucrurile se misca mult mai bine. Am stat la coada aproximativ 25 de minute, dar inauntru a mers foarte repede”.

Pana la ora 12.00 au votat mai putini studenti fata de primul tur

In campusurile studentesti atmosfera era ceva mai linistita. Pana la ora 12.00, la sectia speciala de votare amplasata in Caminul C7 din Copou votasera aproximativ 100 de persoane. Presedintele sectiei de votare, Marian Nistor declara ca pana la aceasta ora nu au avut loc incidente si ca spre deosebire de primul tur acum sunt mai putini student care au venit sa voteze. “In primul tur am avut o activitate continua incepand cu ora 10 si pana la 18.00. Acum insa e mai liniste si avem inregistrati mai putini studenti fata de primul tur, pana la acelasi interval orar”, a declarat Marian Nistor, presedintele sectiei speciale de votare din caminul C7. La o alta sectie de votare speciala, la C6 au fost mai multi studenti care au votat pana la ora 12.00 fata de primul tur. Cel putin asa declara presedintele sectiei, Catalin Iuga. “Pana la aceasta ora nu am inregistrat nici un incident la sectia noastra de votare. Aproximativ 150 de persoane au votat pana la aceasta ora. Sunt mai multi fata de primul tur, insa atunci am fost mai aglomerati in partea a doua a zilei, cand studentii au iesit intr-un numar mai mare la vot. Acum insa, din cate am observat foarte multe persoane au venit si de dimineata”, a declarat Catalin Iuga, presedintele sectiei de votare din caminul C6.

Prezenta la vot in judetul Iasi, pana la ora 10.00 era mai mare fata de primul tur, de aproximativ 6.78% fata de 5.92%. In mediul urban votasera 6.96% dintre cetatenii cu drept de vot, iar in cel rural 6.58%. in sectiile de vot speciale s-a inregistrat o prezenta de 2.26%.