Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, cere suplimentarea numarului sectiilor de votare din capitala Moldovei pentru turul doi al alegerilor prezidentiale din Romania si se declara convins ca Traian Basescu va castiga un nou mandat de presedinte.

El a declarat, pentru televiziunea prin internet Jurnal TV, ca a discutat deja cu Ministerul de Externe roman pentru a se gasi o solutie legata de numarul sectiilor de votare.

Chirtoaca a explicat ca la cele patru sectii deschise de ambasada romana la Chisinau s-au creat cozi uriase, unii dintre alegatori fiind nevoiti sa piarda ore intregi pentru a-si exercita dreptul de vot.

Comentand rezultul primului tur al alegerilor din Moldova, unde peste 90% dintre alegatori l-au sustinut pe Traian Basescu, primarul a declarat ca actualul presedinte al Romaniei a primit un sprijin meritat.

"Basescu a meritat acest rezultat datorita atentiei si sprijinului pe care le-a acordat locuitorilor tarii noastre. Sunt convins ca el va invinge in turul doi", a lansat Dorin Chirtoaca, ale carui declaratii au fost preluate de agentia Regnum.