"Animatie neobisnuita in cartier". Asa descrie un cititor atmosfera dintr-o zona linistita a Bucurestiului, unde zeci de tineri - cu familiile sau in grupuri - au iesit din case la orele serii pentru a vota. La fel se intimpla si in Craiova ori Cluj, unde tinerii s-au mobilizat in a doua parte a zilei si au inceput sa mearga la vot.

O agitatie mai mare decit in prima parte a zilei a inceput sa se faca simtita si pe internet, mai cu seama pe Facebook. Indemnurile de mers la vot au inceput sa curga si pe telefoanele mobile, SMS-uri din partea celor trei candidati principali sosind la tot mai multi potentiali alegatori.

Tinerii se indreapta - potrivit ziaristilor HotNews.ro aflati in aceste orase - atit catre sectiile speciale de vot (in cazul studentilor), cit si spre sectiile normale de care apartin.

Operatiunea de mobilizare poate avea ca efect cresterea semnificativa a prezentei la vot, asa cum s-a intimplat si in 2004, cind statistica prezentei s-a ameliorat spre seara datorita fluxului de tineri votanti.

Invitam cititorii HotNews.ro sa ne relateze cazuri asemanatoare de mobilizare si in alte localitati

UPDATE 1: La sectia speciala Aeroportul Baneasa, un oficial a anuntat ca la 9 se incheie votul, in ciuda cozii imense. "Nu a plecat nimeni, toti tinerii de aici sfideaza decizia si l-au dat afara pe politruc", transmite Vlad Mixich, ziarist HotNews.ro.

"Omul s-a recomandat Emanoil Bocean si a intrat in sectie cerind, pe baza unor chichite din lege, ca sectia sa se inchida pentru ca s-ar fi incalcat legea. Oamenii l-au dat afara cu strigaturi".

UPDATE 2: "Un lucru similar se intimpla la Iasi. Neobisnuit de mare forfota. Trebuie sa invatam ca voturile trebuie date si de populatia urbana, mai educata" - ne scrie cititorul mgabi.

UPDATE 3:Cristi ne scrie: "Agitatie mare si la Timisoara la orele serii"

UPDATE 4:Negotzel: Sint placut impresionat de numarul mare de votanti din Mures

UPDATE 5: Cititori din Brasov, Fetesti, Cluj si Bucuresti descriu acelasi fenomen.