Referendumul privind parlamentul unicameral, convocat de presedintele Basescu, va costa 6,107 milioane lei, suma de 2,477 milioane lei fiind alocata din Fondul de rezerva bugetara si 3,63 milioane lei din bugetul propriu al Secretariatului General al Guvernului, precizeaza Biroul de presa al executivului, intr-un comunicat de presa.

Guvernul precizeaza, in replica la informatiile legate de costul acestei consulari publicate de presa, ca sumele alocate in anul 2007 pentru organizarea si desfasurarea referendumului pe tema votului uninominal au fost de aproximativ 8 ori mai mari decat in acest an.

"Aceste economii au fost realizate ca urmare a exercitarii votului in cadrul acelorasi sectii de votare, a indeplinirii operatiunilor electorale de catre aceleasi birouri electorale", precizeaza executivul.

Organizarea referendumului national privind introducerea votului uninominal din 2007 a costat 47,349 milioane lei.

Guvernul precizeaza ca alegatorul nu este obligat sa isi exprime votul la ambele scrutine (referendumul si alegerile prezidentiale), acest lucru exercitandu-se la libera optiune a votantului.

"De exemplu, in functie de optiunea personala, alegatorul va primi, pe baza de semnatura, buletinul de vot pentru alegerea presedintelui Romaniei, respectiv buletinele de vot pentru referendum, sau un singur tip de buletin de vot, dupa caz", se mentioneaza in comunicatul citat.

Daca nu doreste sa participe la ambele procese electorale, alegatorul nu va semna in ambele rubrici si poate solicita reprezentantului biroului electoral al sectiei de votare sa bareze rubrica corespunzatoare actiunii la care nu doreste sa participe.