Din declaratiile lui Dinu Patriciu reiese ca vrea sa fie premier, in cazul in care alegerile prezidentiale vor fi castigate de Mircea Geoana sau de Crin Antonescu - este de parere vicepresedintele PDL, Valeriu Stoica, potrivit Mediafax.

Patriciu prim-ministru?Foto: webPR.ro
  • "In ultimele zile am observat un fenomen extrem de interesant. Mai intai am ascultat declaratia lui Crin Antonescu, care este gata sa il numeasca pe Dinu Patriciu prim-ministru daca el iese presedintele Romaniei. in al doilea rand, am observat ca in ultima perioada Dinu Patriciu a avut o adevarata ofensiva mediatica, punctul central al acestei ofensive fiind practic asumarea unei aliante directe cu PSD. Lucrul acesta rezulta din faptul ca Dinu Patriciu a declarat ca el ar sugera ca in situatia in care Crin Antonescu este presedinte, sa il numeasca pe Mircea Geoana premier", a declarat Valeriu Stoica, pentru Mediafax.
  • Vicepresedintele PDL traduce aceste declaratii prin faptul ca "Dinu Patriciu, in mod direct si indirect, isi afirma disponibilitatea de a fi el prim-ministrul Romaniei".
  • Valeriu Stoica mai spune ca "Pentru a atinge acest obiectiv, el trebuie sa aiba o poarta deschisa si pentru varianta in care Crin Antonescu ar fi presedintele Romaniei sau in varianta in care s-ar putea ca Mircea Geoana sa fie presedinte. Practic, prin ultimele lui declaratii si pozitii, Dinu Patriciu nu face altceva decat sa isi lase deschisa poarta spre a fi premier in oricare varianta de presedinte al Romaniei, cu o singura exceptie, aceea in care Traian Basescu va fi presedinte".

Sambata seara, Dinu Patriciu declara, la Realitatea Tv, ca liderul social-democrat Mircea Geoana este, de fapt, un spirit liberal, comparabil cu Tony Blair, si ar putea fi o varianta de prim-ministru, in cazul in care Crin Antonescu va fi ales presedinte.