Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a inceput, luni, consultarile cu partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern. El s-a intalnit, luni, la ora 14:00, cu reprezentantii PDL, declarand, la finalul discutiilor, ca "Eu intentionez sa obtin o majoritate pentru a prezenta Guvernul in Parlament" si ca "O sa cer PSD-ului 2-3 nominalizari pentru postul de ministru de Interne. Nu exclud ca oameni care au fost ministri sa mai fie". Premierul desemnat se va intalni marti si cu PNL, PSD, liderii minoritatilor nationale si cei ai UDMR.

Lucian Croitoru anuntase initial ca se va intalni luni si cu reprezentantii PNL si ai minoritatilor nationale, insa in cele din urma, intalnirea a fost programata pentru marti.

Liderul social-democrat Mircea Geoana, care, initial, declarase ca o intalnire cu Croitoru nu isi are rostul, in conditiile in care PSD il sustine pe Klaus Johannis la sefia Guvernului, a acceptat, in cele din urma, o intalnire cu Lucian Croitoru, precizand insa ca face acest lucru "din politete".

  • "Este mai mult decat evident ca este folosit ca un iepure de catre domnul Basescu si ca nu are nici un fel de sansa sa gaseasca sprijinul Parlamentului Romaniei", a spus Geoana despre Lucian Croitoru.

PNL, PSD, UDMR si minoritatile nationale au anuntat ca il sustin pentru functia de premier al Romaniei pe primarul Sibiului Klaus Johannis, dar acesta a fost respins de presedintele Traian Basescu. Seful statului l-a desemnat pe Lucian Croitoru sa formeze noul guvern. PDL este singurul partid parlamentar care si-a anuntat sprijinul pentru premierul desemnat.