Ideea de a transforma CEC-ul in banca pentru dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii a fost expusa vineri, la Craiova, de presedintele PSD, Mircea Geoana. Social-democratul considera ca pentru a putea sustine economia Romaniei in timpul crizei economice este necesara „sprijinirea in mod agresiv a IMM-urilor.”

„Sa nu uitam ca ele aduc aproape 70 la suta din Produsul Intern Brut al Romaniei. Ele vor fi primele afectate. Nu vor mai avea surse de finantare, sprijin de dezvoltare. Ideea de a transforma CEC-ul intr-o banca de dezvoltare pentru IMM-uri reprezinta un punct obligatoriu in aceasta perioada”, sustine Geoana.

Presedintele PSD a mai spus ca Partidul Socialist European (PSE) a facut o ierarhie, acum doua zile la Bruxelles, a masurilor care pot fi luate pentru a diminua efectele crizei economice asupra populatiei: „Sunt trei idei principale: pretejarea grupurilor vulnerabile de populatie in fata cresterii preturilor la alimente si intretinere, sustinerea salariilor actuale si eventual marirea salariilor mici si pastrarea locurilor de munca, mai ales pentru populatia tanara.”

Geoana a adaugat ca invidiaza Slovacia, „o tara mica si disciplinata, care desi a pornit din urma multor tari care au aderat in 2004, iata ca introduce moneda unica euro din 2009”. „Tarile care sunt in zona euro au o sansa mai mare sa reziste crizei mondiale. Trebuie sa se gaseasca un mecanism de sprijin la nivelul UE pentru tarile care nu au aderat inca la zona euro. Fac un apel la liderii romani sa sustina acest punct de vedere in forurile decizionale ale Uniunii”, a conchis Geoana.