PD-L a depus motiune de cenzura la adresa Guvernului pe tema legii majorarii salariilor profesorilor, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor, Liviu Negoita. Motiunea, intitulata Educatia ramane, Guvernul pleaca , a fost depusa la Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor.

"Munca de profesor se desfasoara de cele mai multe ori in conditii umilitoare impuse de salariile de mizerie si de subfinantarea cronica. Dupa 2006, sistemul educational a primit banii necesari investitiilor in infrastructura si in echipamente, dar resursa umana a fost uitata permanent... Profesorii nostri nu mai trebuie sa faca munci straine de ei, in afara tarii. Locul lor e in scoli bine utilate. Profesorii trebuie readusi in centrul societatii iar acest efort legitim presupune si o salarizare corecta", se arata intr-un comunicat al PD-L.

Declaratii Liviu Negoita:

  • motiunea a fost semnata de 132 de parlamentari, desi sunt necesare doar 116
  • cerem demiterea Guvernului; premierul incearca sa invrajbeasca cetatenii
  • legea nu e pomana electorala, ci un drept acordat unei profesii foarte importante
  • guvernul a cheltuit discretionar banii de la buget
  • cabinetul Tariceanu se pune singur in afara legii

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca motiunea de cenzura a PD-L ascunde planul acestui partid de a amana alegerile: "Demersul PD-L nu este necesar, prioritara este respingerea ordonantei de urgenta privind amanarea majorarii salariilor profesorilor", a spus Mircea Geoana.

Update: Motiunea de cenzura va fi citita in 4 noiembrie si votata in 10 noiembrie.