Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat, intr-un interviu pentru NewsIn, ca s-ar putea adopta o ordonanta de urgenta de catre Guvern care sa inghete orice cresteri salariale in afara celor deja decise, in cazul intrarii in vigoare a masurilor populiste adoptate de Parlament. "Daca totusi nu se va tine seama de pericolul pe care il reprezinta o asemenea crestere necontrolata a salariilor fara surse, Guvernul ar putea adopta o ordonanta de urgenta care sa inghete orice cresteri salariale in afara celor care deja au fost decise".

Guvernul a trimis joi la Curtea Constitutionala contestatia Legii de majorare a salariilor profesorilor cu 50%.

Intrebat ce masuri va lua Guvernul pentru a face fata multitudinii de masuri populiste adoptate recent de Parlament, Melescanu a raspuns:

"Am avut deja discutii pe aceasta tema si exista o pozitie foarte clara si ferma a PNL de a nu accepta in niciun fel, chiar daca ne aflam in campanie electorala, masuri salariale care sa compromita cresterea economica a Romaniei, care sa reprezinte o ipoteca pentru dezvoltarea viitoare a tarii".

"In conditiile in care noi am avut o crestere economica de 8% in acest an, iar inflatia prognozata era de 3%, in medie cresterile salariale ar trebui sa fie de 11% anul acesta. Din punctul meu de vedere, exista toata disponibilitatea la nivelul Guvernului pentru a negocia si a discuta deschis cu oamenii care sunt efectele unei cresteri spectaculoase a salariilor, iar cea mai grava amenintare se va concretiza in scaderea puterii de cumparare", a mai spus vicepresedintele PNL.