Fostul presedinte Ion Iliescu a publicat pe blogul personal primele impresii si poze din vizita sa in China. Aflat in tara lui Mao pentru a fi sarbatorit de liderii Partidului Comunist, Iliescu si-a reamintit de vizitele oficiale pe care le efectua inainte de '89. Chinezii i-au facut un program care aminteste de anii '70, fostul presedinte vizitand realizarile Partidului Comunist, precum Teatrul National din Beijing sau Stadionul Olimpic. Programul include si o intalnire cu fostul premier Li Peng.

Urmatoarea oprire a presedintelui de onoare al PSD, va fi hidrocentrala "celor trei defilee".

Ion Iliescu nu ofera prea multe detalii despre vizita in China, dar afiseaza pe blogul personal imagini care surprind programul pe care liderii chinezi i l-au pregatit. Conform pozelor de pe site, vizita a debutat cu primiri oficiale la presedintele Parlamentului Chinez, precum si cu intrevederea cu fostul premier Li Peng.

Ulterior, fostul sef al statului a vizitat Teatrul National din Beijing si Stadionul Olimpic.

Ion Iliescu se afla in China in perioada 7-15 septembrie, la invitatia liderilor Partidului Comunist, care au tinut sa sarbatoreasca 50 de ani de cand fostul presedinte al Romaniei a vizitat, pentru prima oara, tara lor.