Vicepresedintele PD-L, Valeriu Stoica, sustine ca este inevitabila o ruptura a PSD in urmatoarele sase luni. " PSD se va rupe intre reformatori si conservatori", este de parere Stoica, explicind ca Oprescu este candidatul aripii conservatoare condusa de Iliescu. In replica, Tutus Corlatean, secretar general PSD, ii transmite lui Stoica sa se preocupe de iminenta spargere a PD-L.

"PSD are in acest moment doi candidati la primaria Capitalei. In realitate, Sorin Oprescu este candidatul aripei conservatoare din PSD, condusa de Ion Iliescu. Este inevitabila o ruptura in PSD care se va petrece in urmatoarele sase luni. Se va rupe intre reformatori si conservatori", a spus Valeriu Stoica la o dezbatere la Grupul pentru Dialog Social.

Stoica sustine ca o eventuala victorie a lui Sorin Oprescu ar insemna "triumful lui Ion Iliescu impotriva reformatorilor din PSD".

"Aripa conservatoare reuseste sa cucereasca PSD, nu putem vorbi de o reformare, ci mai degraba de restauratie", a completat acesta.

Declaratia a provocat reactia PSD, care prin vocea lui Titus Corlatean a ripostat spunind ca " Stoica ar trebui sa se preocupe de spargerea in doua a formatiunii din care face parte si sa lase PSD in pace".

Pe o pozitie asemanatoare s-a situat si seful campaniei PSD, Miron Mitrea, care a declarat la Realitatea TV ca PD-L se va rupe deoarece " va pierde alegerile locale".

In discursul de la GDS, Stoica a mai spus ca alegerile locale din acest an au cea mai mare miza din ultimii 18 ani. " Miza este daca dreapta va reusi sa dizloce stinga ca sa poata guverna in majoritate. Trebuie restructurat sistemul politic in ansamblul lui. De 18 luni sintem in fata unui proces de reasezare pe scena politica. Batalia se duce intre reformatori si cei care vor sa mentina actualul sistem clientelar, condus de oligarhii transpartinice", a explicat Stoica.