Candidatul PD-L la sectorul 5, Sebastian Bodu, s-a lansat in lupta electorala chiar din fata casei sale din Ferentari. Europarlamentarul a invitat luni jurnalistii in cartierul Ferentari pe o strada neasfaltata pentru a sublinia “nerealizarile actualui primar Marian Vanghelie si starea jalnica a sectorului 5”. Intrebat daca demsioneaza din functia de europarlamentar pentru a se ocupa de campania pentru primaria sectorului 5 , Bodu a declarat ca nu vrea sa demisioneze pentru ca nu are “un alt venit si nici bani la saltea”.

Europarlamentarul PD-L Sebastian Bodu si-a lansat luni candidatura la Primăria sectorului 5 chiar pe strada unde locuieste, atacandu-l pe actualul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie. Bodu i-a asteptat pe ziaristi cu cizme de cauciuc, declarand ca a vrut sa-si lansesze canidatura pe o strada neasfaltata unde “de fiecare data cand ploua, locuitorii din zona raman cu autoturismele blocate in noroi”.

“In nici un caz nu il voi face pe Vanghelie nici prost, asa cum l-a facut Iliescu, nici semianalfabet, cum l-a facut Ponta, nici infractor, cum l-a facut Nastase. Este treaba lor la partid sa isi scoata ochii intre ei. Eu vreau sa arat doar ce nu a facut Vanghelie si ce ar fi putut face daca avea bun simt. Atat”, a declarat Sebastian Bodu.

Strategia lui Bodu copiaza activitatea lui Negoita

Actualul primar al sectorului 3 si seful de campanie al PD-L pentru Bucuresti, Liviu Negoita, este imaginea candidatilor care incearca sa scoata voturi pe socoteala sa. Sebastian Bodu nu a ratat ocazia sa aduca vorba de Negoita, declarand ca acesta este un model pentru el si ca intentioneaza sa aplice aceeasi tactica.

Bodu si-a prezentat strategia de campanie precizand ca “modelul de succes in administratia locala este Liviu Negoita” si ca va incerca sa faca Sectorul 5 sa arate ca Sectorul 3

Bodu: Nu am bani la saltea... Nu renunt la PE

Intrebat de presa daca renuntat la functia de europaralmentar pentru a se ocupa de campania pentru primaria sectorului 5, Bodu a raspuns ca salariul pe care il ia in această calitate este “singura sa sursa de venit”.

“Eu nu am afaceri si traiesc din salariul de europarlamentar. In caz ca nu voi iesi primar, ma voi intoarce la Bruxelles. Nu am bani la saltea, imi pare rau. Salariul ala de o mie si ceva de euro de la statul roman, pot renunta la el prin orice modalitate, nu am nici cea mai mica problema, dar cred ca a trecut vremea in care ca sa arati angajamentul total pentru o cauza, te arunci inconstient, dupa care, daca nu iese la primarie, ce fac?”

Bodu a precizat ca nu va renunta la salariul de europarlamentar in perioada in care va face campanie in tara si nu se va putea deplasa la Bruxelles. Candidatul PDL a explicat ca atunci cat va lipsi de la PE nu va primi indemnizatia si diurna.