Partidul Democrat-Liberal se pronunta pentru continuarea deconspirarii activitatilor de politie politica si solicita Guvernului adoptarea unei ordonante de urgenta care sa permita continurea activitatii CNSAS, a declarat liderul PD-L Emil Boc, la finalul sedintei Biroului Permanent si a grupurilor parlamentare ale formatiunii care s-a desfasurat, astazi, la Brasov. PD-L a finalizat, astazi, si textul motiunii simple "Anulati taxa auto" si a mandatat Biroul Permanent National sa propuna candidatii pentru alegerile locale.

PD-L considera ca opinia publica are dreptul sa stie adevarul despre activitatile de politie politica si cere ca sarcina studierii arhivelor sa ramana la CNSAS si sa nu fie transferata catre o alta institutie, a afirmat Emil Boc.

In ceea ce priveste motiunea simpla "Anulati taxa auto", democrat-liberalii au pus la punct textul final al motiunii si solicita, pe langa anularea taxei, restituirea banilor celor care au platit deja acesti bani, insa fara a se ajunge la procese. Motiunea va fi depusa saptamana viitoare la Camera Deputatilor.

Emil Boc a enumerat si cele 4 argumente pentru care partidul sau solicita anularea taxei: faptul ca introducerea acesteia contravine, spune el, Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, faptul ca nivelul mare al taxei ar fi disproportionat in raport cu veniturile romanilor, faptul ca taxa ar fi discriminatorie si ar introduce un regulament preferential si faptul ca taxa ar fi neconstitutionala. Emil Boc a reamintit ca partidul sau a cerut inca din ianuarie 2007 Guvernului sa anuleze taxa de prima inmatriculare iar ulterior, s-a adresat si Parlamentului European, pentru ca Legislativul comunitar sa ceara Guvernului de la Bucuresti anularea acestei taxe.

Liberal-democratii au discutat si despre votul uninominal. Ei sustin in continuare varianta de vot uninominal in doua tururi de scrutin, asa cum au cerut romanii la referndum, in noiembrie anul trecut, a aratat Emil Boc.

Liberal-democratii nu au uitat nici de alegerile locale care se apropie. Ei nu si-au anuntat candidatii pentru alegeri, spunand ca au mandatat Biroul Permanent sa ii desemneze. In schimb, PD-L a solicitat Guvernului ca alegerile sa fie tinute la termen si sa precizeze cat mai repede care va fi data acestora. "Obiectivul PD-L il reprezinta castigarea alegerilor locale", a adaugat Emil Boc.

Democrat-liberalii au discutat, astazi, si despre 20 de initiative legislative prioritare in domeniul infrastructurii, sanatatii sau protectiei sociale pe care le vor depune la Parlament in aceasta sesiune. Ei au anuntat ca vor propune majorarea plafonului la ajutoarele de incalzire, infiintarea unui Oficiu pentru Protectia Drepturilor Pacientilor si protejarea produselor traditionale.