Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat joi, la finalul dezbaterilor asupra motiunii de cenzura, ca nu intelege conceptul de stat paralel si ca el isi vede de Guvern si de statul de care trebuie sa se ocupe, scrie news.ro. E prima delimitare clara a lui Mihai Tudose de Liviu Dragnea pe subiectul asa-zisului "stat paralel", un concept folosit in premiera de Erdogan in Turcia si prin care presedintele PSD arunca responsabilitatea dosarelor sale penale asupra unor forte oculte din institutiile statului.

Dragnea si TudoseFoto: AGERPRES

"Nu inteleg conceptul, sincer. (...) Eu imi vad de Guvern. Avem un stat de care trebuie sa ne ocupam, cu niste romani carora trebuie sa le facem viata mai buna", a declarat Mihai Tudose, intrebat de jurnalisti daca s-a lamurit ce inseamna statul paralel.

Si presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a ironizat conceptul de "stat paralel" lansat de Liviu Dragnea la comitetul executiv al partidului de la finalul saptamanii trecute. Badalau a declarat, marti, ca sintagma "statul paralel si ilegitim" este un pleonasm, pentru ca, daca este paralel, nu poate fi legitim.

Intrebat despre rezolutia votata in Comitetul Executiv al PSD referitoare la "statul paralel si ilegitim", Nicolae Badalau a facut urmatoarea observatie: "Cu mentiunea ca e un pleonasm. Nu poate sa fie paralel si legitim".

El a mai declarat ca reprezentantii PSD si probabil cel mai mult Liviu Dragnea simt "o presiune" in legatura cu elaborarea si finalizarea legilor justitiei.

Nicolae Badalau a precizat, de asemenea, ca in PSD nu s-a mai discutat despre organizarea unor mitinguri si ca, in opinia sa, acestea nici nu ar trebui organizate prea curand, pentru ca "e foarte mutl de munca in Parlament".

Liderii PSD, reuniti vineri in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) la Baile Herculane, au adoptat in unanimitate o rezolutie in care denunta existenta unui asa numit "Stat Paralel si Ilegitim" care, in opinia lor, incearca sa preia controlul asupra puterii politice si care reprezinta un pericol de natura sa ingrijoreze opinia publica.