​Motiunea de cenzura a PNL si USR, cu titlul "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma", se va dezbate si vota joi de la ora 11.00 in Parlament.

Decizia a fost luata miercuri dimineata in sedinta Birourilor Permanente Reunite.

Joi este de regula o zi in care parlamentarii nu au activitate in Parlament.

Motiunea are 44 de pagini si a fost semnata de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP si trei deputati independenti, intre care si fostii deputati ALDE Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu, colegi de partid cu Victor Ponta. UDMR a anuntat ca nu o sustine.

"Am depus motiunea de cenzura impotriva guvernului Dragnea-Tudose. Vine in sprijinul tuturor celor mintiti. Niciodata dupa 1989 o guvernare nu a ridicat atatea categorii de cetateni impotriva ei. Aceasta guvernare a adus o scadere a nivelului de trai, o impovarare a mediului de afaceri, o lipsa de predictibilitte, o crestere a costului creditelor si o indepartare de tot ceea ce inseamna tari civilizate. Avem 148 de semnaturi de initiere de la PNL, USR si PMP, un parlametnar independent si Sorin Campeanu si Daniel Constantin," a declarat Raluca Turcan, liderul deputatilor liberali, dupa depunerea motiunii la biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Citeste aici motiunea de cenzura

Avand in vedere ca exista un total de 465 de parlamentari, PNL are nevoie de 233 voturi in favoarea motiunii pentru a da jos guvernul.

Matematica parlamentara in acest moment arata sanse foarte mici pentru motiune:

PSD: 153+67=220

PNL: 69+29=98

USR: 29+13=42

UDMR: 21+9=30

PMP: 16+8=24

ALDE: 14+9=23

Minoritati: 17

Neafiliati: 11