Conducerea PSD, reunita luni, a decis sa acorde un "sprijin total" pentru Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, vizate de DNA in dosarul Belina.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Le-am ascultat pe cele doua colege, punctele lor de vedere. Concluzia a fost foarte clara: au respectat intocmai prevederile legilor si se considera nevinovate", a declarat, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, liderul deputatilor social-democrati, Ioan Munteanu.

Acesta a precizat ca "decizia finala a fost de sprijin total" si celor doua "li s-a solicitat sa nu demisioneze".

Sevil Shhaideh si Rovana Plumb "vor fi aparate de toti membrii de partid", a mai spus Munteanu.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, care a participat si el la sedinta conducerii PSD pentru a-si exprima "solidaritatea", le-a spus ziaristilor ca le-a impartasit colegilor de guvernare cate ceva din experienta personala de fost prim ministru care a avut parte de "cateva confruntari cu sistemul".

Acesta a vorbit despre o "solidaritate fara fisura" in cadrul PSD in cazul celor doi ministri, care, crede el, "nu au niciun fel de motiv sa isi dea demisia".

Tariceanu a acuzat o "actiune clara politica" faptul ca "de o buna bucata de vreme" asistam la "aceste actiuni de factura politica din partea unora din cei care lucreaza in DNA".

Seful ALDE a mai sustinut ca "daca ar fi fost o problema de coruptie atunci atitudinea celor din PSD si a mea poate ar fi fost diferita".

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului la data faptei, in legatura cu savarsirea complicitatii la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), este urmarita penal de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticoruptie, dosarul vizeaza trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, care ulterior le-a inchiriat unei societati comerciale.