Şedinţa de plen a Senatului, convocat în sesiune extraordinară, a fost suspendată marţi din lipsă de cvorum. Potrivit preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-au înregistrat prezenţa 58 de senatori, în loc de minimum 69, cât este necesar, informeaza Agerpres.

SenatFoto: Agerpres

"Cvorumul legal de lucru nu este îndeplinit. (...) Constatând că convocarea Senatului s-a făcut conform prevederilor constituţionale, şedinţa de Birou permanent a fost statutară, ne-am îndeplinit obligaţia pe care o aveam în Constituţie prevăzută de art 115. Constatăm că nu suntem în cvorum şi având în vedere repartizarea către Comisiile de specialitate a proiectelor de lege pentru aprobarea ordonanţelor, Comisiile vor putea să lucreze, noi nu avem de făcut decât să ridicăm şedinţa. Vă mulţumesc pentru prezenţă", a afirmat Tăriceanu marţi în plenul Senatului.

El a invocat două articole din Constituţie: art 66, alin 2 şi 3 referitoare la procedura de convocare a sesiunii extraordinare şi art 115 alin 5 privind obligaţia Camerelor sesizate ale Parlamentului de a convoca sesiunea extraordinară în cazul în care Guvernul emite OUG pe perioada vacanţei parlamentare.

"Deci în temeiul celor două articole la care am făcut referire, Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară în data de 8 august 2017 de către Biroul permanent care a ţinut şedinţă marţi la ora 14,00. În şedinţa de Birou permanent am hotărât ca actele normative emise de Guvern, un număr de 9 ordonanţe, să fie repartizate Comisiilor permanente", a spus Tăriceanu.