PNL va depune o propunere legislativa pentru modificarea Legii achizitiilor publice, astfel incat sa fie interzisa participarea la licitatii din bani publici a firmelor off-shore din "paradisuri fiscale" si a celor care nu au un actionariat transparent, in conditiile in care "personaje ca Liviu Dragnea nu pot fi oprite decat prin transparenta totala", a anuntat sambata deputatul liberal Florin Roman, citat de News.ro.

"In calitate de deputat si vicepresedinte PNL am fost mandatat de presedintele partidului, Ludovic Orban, ca in zilele urmatoare sa pregatim si sa depunem un proiect pentru modificarea Legii achizitiilor publice. Prin acest proiect dorim sa interzicem participarea la licitatii din bani publici a firmelor care nu au un actionariat transparent. Si totodata a firmelor off-shore din paradisuri fiscale cu actionari ascunsi", a afirmat Florin Roman, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a PNL.

Liberalul sustine ca "scandalul Tel Drum ne arata ca legea este prea permisiva, iar personaje ca Liviu Dragnea, conectate la conducta de bani publici, nu pot fi oprite decat prin transparenta totala".

"Actiunile nominale la purtator au facut din multi baroni, niste imbogatiti peste noapte, doar din contracte cu dedicatie, cu statul!", a conchis deputatul PNL.

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Directiei Generale de Protectie Interna, intitulat "Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman", care descrie o "retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet", prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale. In acest document, Dragnea este prezentat drept "detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA".

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat vineri ca "o parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata" de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul directiei.