Calin Popescu-Tariceanu a declarat joi ca "se incearca o forfota" in aceste zile in ceea ce priveste posiblitatea agregarii unei majoritati de centru-dreapta, care sa includa si ALDE, care sa dea guvernul, si ca se pot face speculatii chiar pe marginea revenirii lui Tariceanu la PNL. El a declarat ca inca nu s-a intalnit cu Liviu Dragnea ci au vorbit doar la telefon, intrucat asteapta distribuirea mandatelor.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Declaratiile lui Tariceanu:

  • "Am vazut in aceste zile ca se incearca o forfota. Exista si demersuri mai putin oficiale prin care PNL-ul incearca sa iasa din aceasta situatie ca urmare a rezultatelui foarte prost, se incearca agregarea unei majoritati asa numite de centru-dreapta
  • Asteptam sa se valideze mandatele ca sa putem sti pe ce contam. In mod normal trebuie sa discutam in primul rand cu partenerii nostri de alianta politica, ma refer la PSD
  • nu am facut contacte oficiale de la PNL, dar am vazut diversele declaratii de bunavointa.
  • Despre PNL: astea sunt demersuri politice si jocuri politice. Inainte de aceste lucruri mai importante sunt alte probleme. Inainte de a purta o discutie trebuie sa vezi daca esti compatibil. PNL are nevoie de o clarificare politica, ideologica.
  • Despre discutiile cu PSD: O sa avem discutii cu cei de la PSD in care sa armonizam cele doua programe (de guvernare - n.r.). Fiecare avem chestiuni specifice. Sigur ca varianta finala va trebui sa fie reuzltatul unor negocieri si probababil si compromisuri.
  • Am vorbit la telefon (cu Liviu Dragnea - n.r.) in ultima perioada, dar nu am facut o intalnire pentru ca asteptam sa vedem cate mandate avem, asteptam validarea Parlamentului.
  • Despre Constitutia e foarte clara intre Constitutie si Dumnezeu nu este nici presedintele.
  • M-am intalnit cu dl Basescu de curand pe scarile de la Romania TV, ne-am salutat si am vazut declaratiile dlui presedinte ieri referitoare la PNL, ii imparatasesc punctul de vedere.
  • Preluarea pnl de catre dvs., afirmatiile lui Andrei Gerea: dl Gerea nu a avut niciun mandat (sa faca aceste declaratii - n.r.). Speculatii de genul asta se pot face."

Atat Andrei Gerea (ALDE), cat si Traian Basescu, au sugerat posibilitatea ca ALDE si PNL sa se apropie si Tariceanu sa vina in fruntea liberalilor

"Este o problema care se poate discuta intre PNL si ALDE, dupa experienta cu PDL poate se vor apropia de noi sa putem face un partid liberal mai mare reconstituind intr-o anumita forma USL-ul", a spus Gerea la Realitatea TV.

La randul sau, Basescu a declarat, la Romania TV, ca nu exclude posibilitatea ca Tariceanu sa revina la sefia PNL, intrucat este intr-o criza foarte mare.