Copresedintele PNL Alina Gorghiu le solicita comisiilor parlamentare de control ale SRI si SIE "sa faca putina lumina printre acoperitii PSD", relateaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reactia sa vine ca urmare a afirmatiilor facute vineri de fostul prim-ministru Victor Ponta, care a spus ca Liviu Dragnea nu trebuie sa isi dea demisia din functia de presedinte al Partidului Social Democrat si trebuie "sa fereasca PSD de toti 'ofiterii' acoperiti sau descoperiti care vor sa il preia".

"Partidele, inclusiv PSD, trebuie sa functioneze in afara oricaror suspiciuni de ingerinte nelegitime in activitatea lor, cum ar fi cele ale serviciilor de informatii. Cel mai probabil, domnul Victor Ponta, aflat la randul sau intr-un raport dificil cu justitia, nu a dorit altceva decat sa insinueze ca fratia oamenilor cu probleme penale din PSD trebuie continuata, in fata unor inamici imaginari. Ne-am obisnuit cu aceasta tactica a liderilor PSD de a inventa dusmani inchipuiti, atunci cand se confrunta cu o situatie politica dificila. Pe de alta parte, chiar daca ne-am obisnuit cu totii cu acuzatiile fara temei, cu minciunile fostului premier, in acest caz este vorba chiar de fostii sai colegi de conducere! Astfel de acuzatii grave trebuie sa fie investigate de Parlament", a scris Gorghiu, duminica, pe pagina sa de Facebook.

In acest context, ea le cere comisiilor parlamentare de control ale SRI si SIE "sa faca putina lumina printre acoperitii PSD". "Daca e necesar, sa-l audieze pe fostul prim-ministru pentru a cere mai multe amanunte cu privire la declaratiile sale publice care ii vizeaza pe membrii conducerii PSD. De asemenea, domnul Liviu Dragnea trebuie sa precizeze clar daca, din punctul domniei sale de vedere, afirmatiile domnului Ponta sunt sau nu adevarate. Eu, una, nu stiu ce e mai la moda in conducerea PSD: ca esti condamnat sau ca esti acoperit?", a mai scris Gorghiu.