Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat vineri ca intentioneaza sa demareze procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu. La randul sau, senatorul PRM, Gheorghe Funar a declarat ca va cere reunirea ambelor camere ale Parlamentului pentru demiterea sefului statului, pe motiv de inalta tradare. Conducerea PRM sustine ca Traian Basescu se face vinovat de inalta tradare prin faptul ca neglijeaza actiunile liderilor UDMR si ale Ungariei care vor sa dezmembreze unitatea teritoriala a Romaniei.

Gheorghe Funar a anuntat ca PRM va convoca saptamana viitoare a sedinta comuna a Parlamentului pentru a propune suspendarea presedintelui Traian Basescu pentru inalta tradare.

Sentorul a explicat ca Traian Basescu s-a intalnit in secret de doua ori cu Laszlo Tokes si ca amandoi “pun la cale o impartire teritoriala a Romaniei pentru facilitarea autonomiei teritoriale a maghiarilor”.

Si Corneliu Vadim Tudor a anuntat ca PRM va discuta saptaman viitoare cu toate partidele pentru a demara procedura de suspendare pe motivul inaltei tradari.

“Basescu e aplecat sa cada si va cadea in urmatoarele saptamani, singurul lucru care il tine in functie este tradarea premierului Calin Popescu Tariceanu si a presedintelui PSD Mircea Geoana", a spus Vadim.

Demersul PRM are insa foarte putine sanse sa se materializeze si asta pentru ca, potrivit Constitutiei, articolul 96, punerea sub acuzare pentru inalta tradare a presedintelui se face cu votul a doua treimi din numarul senatori si deputati. Procedura poate fi initiata prin strangere de semnaturi, fiind necesare jumatate plus unu din semnaturile parlamentarilor si numai dupa aceea supusa la vot in plen.