Numarul de cetateni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral la data de 4 august 2015 este de 18.276.285, cu 6.768 mai multi fata de ultima informare publica realizata de Autoritatea Electorala Permanenta pe aceasta tema, din data de 13 iulie 2015, cand numarul alegatorilor inscrisi era de 18.269.517, informeaza un comunicat AEP.

Potrivit Legii nr. 208/ 2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente, Registrul electoral este un sistem informatic national de inregistrare si actualizare a datelor de identificare a cetatenilor romani cu drept de vot si a informatiilor privind arondarea acestora la sectiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe judete, municipii, orase, comune, pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara.

Persoanele autorizate sa efectueze operatiuni in Registrul electoral cuprinzand cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara sunt primarii sau persoanele desemnate de catre primari, prin dispozitie, conform legii, mai arata sursa citata.