VIDEO Camera Deputatilor si-a aprobat un buget in crestere fata de 2014

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 8 decembrie 2014, 23:38 Actualitate | Politic

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, luni, proiectul bugetului Camerei pe anul viitor, in suma de 236.645.000 lei, fata de 229.252.000 lei cat a fost anul trecut, scrie Mediafax.

Potrivit memorandumului intern elaborat de chestorii Camerei si aprobat in sedinta Biroului Permanent, cheltuielile de personal vor fi in suma de 169.579.000 lei, luandu-se in calcul indemnizatiile deputatilor, salariile personalului, numarului de posturi finantate de la buget fiind 1895.

Din aceste posturi, 412 sunt functii de demnitate publica alese, 695 functii publice parlamentare, inclusiv inaltii functionari publici parlamentari si 788 functii contractuale, iar 110 posturi au fost prevazute pentru activitatile finantate din venituri publice.La cheltuielile pentru bunuri si servicii care sunt de 59.000.000 lei s-a luat in considerare asigurarea functionarii si intretinerii sediului Camerei Deputatilor, materialele necesare desfasurarii activitatii legislative, cheltuielile de protocol, cele privind cazarea si transportului in deplasarile interne si in strainatate pentru deputati si personal.

In proiect s-a prevazut si suma de 1.266.000 lei pentru plata cotizatiilor si contributiilor Parlamentului la organismele internationale.

Cheltuielile pentru active financiare, in suma de 6.800.000 lei au fost prevazute pentru lucrari de constructii, dotari, reparatii capitale cum este retehnologizarea punctului termic, parcaj, reparatii tablouri de iluminat de siguranta, lucrari de refacere elemente de fatada.

Proiectul urmeaza sa fie supus aprobarii plenului Camerei Deputatilor.

Potrivit unei precizari transmise de Directia comunicare si relatii a Camerei Deputatilor, cresterea de 3%, de la 229.252.000 lei pentru anul 2014, la 236.645.000 lei pentru anul 2015, a bugetului Camerei Deputatilor este generata de trei situatii.

"In primul rand, este vorba despre corelarea tuturor salariilor functionarilor publici si a personalului contractual cu cresterea salariului minim pe economie. Un alt motiv al cresterii bugetului institutiei consta in achitarea contravalorii publicarii tuturor actelor oficiale emise de Camera Deputatilor in Monitorul Oficial. Totodata, cresterea bugetului institutiei este motivata si de obligatia Camerei Deputatilor de a plati, in anul 2015, toate cotizatiile obligatorii catre organismele internationale in care suntem reprezentati, pentru anul 2014 acestea fiind platite de Senat", mentioneaza sursa citata.

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

266 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică