La finalul negocierilor dintre dintre echipele de campanie ale ACL si PSD, cele doua parti par ca raman cantonate pe pozitii: Klaus Iohannis doreste o dezbatere pe teren neutru, in timp ce Ponta insista pe patru dezbateri la televiziunile de stiri.

Liviu Dragnea a declarat vineri, la finalul discutiilor, ca a incercat sa explice ca "prezenta la patru dezbateri da de patru ori sansa cetatenilor sa-i vada foarte bine pe cei doi candidati".

In schimb, liberalii "au insistat pe o singura debatere, tot vorbesc de finala. Noi nu credem ca pregatim o finala sau un meci de box", a spus Dragnea, care a adaugat ca reprezentantii PNL au intrebat "daca e posibil ca la dezbaterea de joi la A3 daca s-ar putea transmite pe toate televiziunile".

"Din punctul nostru de vedere nicio problema", a continuat Dragnea, care a mentionat ca, in opinia sa, liberalii ar agrea ideea de patru dezbateri, "dar cred ca nu-l pot convinge pe dl Iohannis".

Liviu Dragnea a fost intrebat de ziaristi cum vede propunerea PNL privind o dezbatere organizata de Institutul pentru Politici Publice.

"Nu stiu ce dezbatere face IPP", a replicat presedintele executiv al PSD, care a adaugat ca a vazut in schimb o "propunere foarte serioasa din parte lui Dan Diaconescu, care s-a oferit sa fie si moderator".

Inca de la inceputul negocierilor, Liviu Dragnea i-a acuzat pe liberali ca vor sa fuga de dezbateri.

El a sustinut ca reprezentantii ACL, "daca ar fi curajosi, ar cere opt dezbateri, nu patru", a mai spus Dragnea cand a fost intrebat daca ar accepta pe langa cele patru dezbateri propuse de PSD si pe cea propusa de IPP.

Dragnea a fost insotit de purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, si deputatul Gabriela Podasca.

ACL a ales sa vorbeasca despre esecul negocierilor in cadrul unei conferinte de presa sustinute de purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorgiu. Ea a insistat ca tabara ACL isi doreste "in continuare sa aiba loc o dezabatere intre Victor Ponta si Klaus Iohannis", precizand ca echipa de negociere propus echipei PSD sa fie luata in discutie posibilitatea unei dezbateri pe teren neutru - in mediul academic sau in parlament - sau sa fie discutate si ofertele facute de celelalte televiziuni, printre care si TVR.

"Toate aceste discutii au fost refuzate. Pozitia PSD este cea pe care ati vazut-o la televizor", a subliniat Alina Gorgiu, referindu-se la propunerea inaintata de PSD privind 4 dezbateri, pe teme anuntate, organizate de B1TV, Realitatea TV, Romania Tv si Antena 3.

"A existat o oarecare rigiditate din parte dumnealor, nu cred ca au venit cu o flexibilitate pentru o dezbatre, ei au propus acelasi lucru, cele 4 dezbateri", a reiterat reprezentantul PNL.

"Nu s-a pus problema unei dezbateri intr-o anumita zi. Am spus ca vrem o dezbatere, ca ne dorim aceasta dezbatere. Domniile lor nu au vrut aceasat dezbatere", a afirmat Gorgiu, adaugand ca "nu vor dezbatere academica, nu le place mediul universitar".

Alina Gorghiu a mai afirmat ca echipa PSD nu a venit cu nicio propunere si ca, in opinia sa, "este un lucru rau voitor din partea dl Dragnea ca una a spus in interior si ca afara v-a mintit (...).Ddl Dragnea nu ne-a poppus noua nimic, ne-a spus vrem astea 4 si nimic altceva".

Reprezentantul PNL a mai calificat negocierile de vineri drept "un efort sortit esecului".

Din partea ACL iau parte la discutii purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu, Eduard Hellvig si Dan Mihalache.

Echipa de campanie a candidatului ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a transmis, joi seara, o invitatie adresata echipei de campanie PSD pentru a lua parte vineri la amiaza la negocieri, in vederea organizarii unei dezbateri electorale intre candidatii ramasi in cursa pentru Cotroceni.

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a declarat, vineri dimineata, pentru agentia de presa citata, ca PSD a confirmat pentru vineri, ora 13.30, la fostul sediu al USL, intalnirea staff-urilor de campanie ale lui Victor Ponta si Klaus Iohannis pentru stabilirea dezbaterilor intre cei doi candidati.

Ea a subliniat ca PSD doreste o dezbatere intre Victor Ponta si Klaus Iohannis: "Noi ne dorim in mod real o dezbatere intre Victor Ponta si Klaus Iohannis la televiziuni private si/sau in alt loc, pe principiul deontologiei si echidistantei jurnalistice".

Firea a mai spus ca se asteapta oferta concreta a IPP pentru o dezbatere intre cei doi candidati la Presedintie: "Asteptam cu interes oferta concreta a IPP - format, moderatori, timp de emisie, loc".

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca atat el cat si Victor Ponta doresc in continuare sa aiba loc patru dezbateri electorale televizate la patru televiziuni de stiri, pe patru teme anuntate anterior, el respingand astfel propunerile avansate de Klaus Iohannis.